Webinar of livestream

Een webinar of livestream is een prima alternatief voor een evenement, waarbij je interactie hebt met de doelgroep. Erg handig wanneer fysiek bij elkaar komen lastig is of wanneer je op korte termijn wat georganiseerd wil hebben.

Het voordeel van een webinar is het online (flexibele) karakter en de mogelijkheid om later terug te kunnen kijken. Je kunt zelf bepalen wat de kijker gaat zien en op diverse momenten tijdens de livestream contactmomenten inbouwen, waarbij je antwoord kunt geven op de vragen die men live kan stellen.

De inhoud kun je deels vooraf opnemen, zodat je een strakke presentatie neer kunt zetten die een verrijking voor de bezoeker is.

Omdat een livestream best complex kan worden, is enige expertise van belang. Van begin tot eind moet goed gecoördineerd en ingevuld worden, voor een vlekkeloos verloop van een webinar.

 
  • Online kennissessie
  • Streamen via Youtube of Facebook
  • Vooraf presentaties opnemen
  • Deelnemen aan webinar kan vanuit huis
  • Later terugkijken
  • Voor kleine en gigantisch grote groepen
  • Interactie met de doelgroep
  • Livestream kan vertoond worden op je eigen website

Voorbeeld van een webinar / livestream

Dit is een voorbeeld van een webinar in onze oude studio. Deze uitzending is in samenwerking met drie partners tot stand gekomen. Hierbij maken we gebruik van een redacteur/presentator van Agrio en regelen de partners een spreker die een presentatie geeft over het thema van deze webinar.

De webinar is een semi automated webinar, waarbij we gebruik maken van vooraf opgenomen fragmenten zoals bedrijfsreportages. Daardoor kunnen we de presentaties verrijken met praktijkvoorbeelden om de boodschap kracht bij te zetten en dit zorgt voor afwisseling tussen de presentaties door.

Om juist gebruik te maken van de interactie die een dergelijk webinar biedt is tussendoor een onderdeel gevoegd waarbij de kijker vragen kan stellen en kan reageren op een stelling. Deze vragen worden beantwoord tijdens de uitzending. Heel laagdrempelig voor de kijker en erg efficiënt.

7 vragen beantwoord

1 Wat is een webinar?
De term webinar is een samenvoeging van de woorden web en seminar. Het is een online uitzending in video, waarbij kijkers voornamelijk deelnemen om informatie in te winnen en echt iets te leren. Denk bijvoorbeeld aan robotmelken, weidegang of stikstof. De kracht van een webinar zit hem dan ook in de kennisoverdracht.

2 Waarom een webinar houden?
Mensen verdiepen zich eerst graag in hun probleem én mogelijke oplossingen vóórdat ze tot aankoop overgaan. Een webinar helpt je om in die onderzoeksfase op te duiken en je expertise te tonen. Hiermee creëer je vertrouwen, waardoor jouw potentiële klant eerder geneigd is om tot aankoop over te gaan bij jou – nu, of in een later stadium wanneer hij er klaar voor is.

Waarom als alternatief voor fysiek evenement:

Andere vaakgenoemde voordelen:

• Lagere productiekosten en minder productietijd;
• Groter bereik, want de hele wereld kan deelnemen
of terugkijken op eigen voorkeursmoment;
• Leer je doelgroep nog beter kennen dankzij polls,
kijkersvragen en waardevolle kijkersdata.
• Inzet als lead generatie door middel van
aanmeldingen via de mail.

• Het live-effect zorgt voor veel betrokkenheid;
• Duidelijkheid over verwachte tijdsinvestering: leer alles
over een bepaald onderwerp in 30 minuten.
• Het tonen van expertise en creëren van vertrouwen,
en zo effectief bouwen aan de klantrelatie;
• Interactie met kijkers dankzij live chat, quizzen, call to actions, etcetera.

3 Hoe ziet een webinar eruit?
Van eenvoudig met een presentatie van 20 min. door één spreker tot uitgebreid met een gesprek van 60 min. met een presentator en vier sprekers, met presentaties, extra video’s, polls en kijkersvragen. En alles daar tussenin. Afhankelijk van de doelstelling, wensen, budget en corona-maatregelen.

4 Vanaf waar vindt het webinar plaats?
De webinars kunnen plaatsvinden bij jou, of in bij ons in Studio Agrio met professionele livestream-apparatuur en stabiele webinar software. Wil je de studio naar eigen smaak inrichten of heb je andere wensen? We vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

5 Hoe bereik ik mijn doelgroep?
Wij maken een aanmeldpagina voor je webinar en informeren je doelgroep via door jou aangeleverde mailadressen. Of promoot jouw webinar via onze kanalen waarmee wij een groot bereik hebben bij de Nederlandse boeren. Dat kan landelijk, regionaal, lokaal, per sector en soms nog zelfs specifieker!

6 Rapportage
Als je wilt kunnen wij een rapportage voor je samenstellen met interessante kijkersdata zoals aantal aanmeldingen, live kijkers, gemiddelde kijktijd, uitkijkpercentage, live- en terugkijkers, interactie, en meer.

Een project met ons starten?

Neem contact op!